ABD Dışişlerinden F-35 açıklaması
ABD Savunma Bakanı Esper, 'Türkiye’nin F-35 programına yeniden dahil olmasını değerlendirmemiz için S-400’lerden vazgeçmesi gerekiyor.

ABD Savunma Bakanı Esper, 'Türkiye’nin F-35 programına yeniden dahil olmasını değerlendirmemiz için S-400’lerden vazgeçmesi gerekiyor. Sistemi teslim almaları üzücü. Ya F-35 ya da S-400. İkisi birden olamaz. Birini garaja koyalım diğerini kullanalım gibi bir durum söz konusu olamaz' dedi.
Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise kendisine bugün sorulan 'Rusya'dan savaş uçağı alınacak mı?' sorusuna şu yanıtı vermişti.
"Biz F-35 savaş uçaklarını almak istiyoruz ve bunun için 1,4 milyar dolar ödedik. Sonuçta savaş uçaklarına ihtiyacımız var. F-35'leri alamazsak yeni alternatifler ararız ama bunu tercih etmeyiz" ifadelerini kullanmıştı.
Öte yandan, Rusya devlet haber ajansı RIA bugün, Türkiye'nin Rusya ile SU-35 ile SU-57'lerin teslimatı hakkında görüştüğünü de duyurmuştu.